TALLIPAIKKOJEN VUOKRAUS

Huvikummun Hevostalli on  eu-mitoissa oleva 11 hevosen yksityistalli, jonka tavoitteena on tarjota hevosille yksilöllistä hoitoa, unohtamatta kuitenkaan mahdollisuutta lajityypilliseen käyttäytymiseen. 

Talvikaudella Huvikummussa hevoset tarhaavat päivittäin aamusta iltaan sähköistetyissä tarhoissa, mieluiten kaverin (tai useamman) kanssa.  Kesäisin hevoset laiduntavat omilla mailla ympäri vuorokauden laumoissa.  Heinää hevosille tarjoillaan vähintään neljää kertaa vuorokaudessa ja hevoset saavat myös myöhään illalla yöheinät. Heinät Huvikumpuun toimittaa sama lähituottaja koko talvikauden ajan.

Huvikummusta löytyy erillinen valjashuone, ruokintahuone, säilytystilat tavaroille ja ulkotiloista löytyvä pesupaikka. Tallilla on myös pieni sosiaalitila, vessa sekä kesäisin kylän kuumin terassi, jossa voi nauttia tallikahvilasta ostettuja virvokkeita.

Huvikummun hevosasiakkaat voivat myös hemmotella itseään solariumissa, joka löytyy tallista. Solariumista voi myös toki nauttia itse hevosen omistaja tai hoitajakin.  Ja on tallin pikkupuolellakin vähän luksusta, yövalona toimii mikäs muu, kuin tähtitaivas :)

Huvikummun hyvä sijainti lähellä Kangasalan kirkkoharjua tarjoaa oivan mahdollisuuden monipuoliseen maastoiluun hevosten kanssa. Lisäksi Huvikummussa on ympäri vuoden käytössä oleva valaistu, aidattu kenttä ja pieni estekalusto. Huvikumpua kiertää oma rata, jossa voi treenailla oman mielen mukaan vaikka hiihtoratsastusta. Rata soveltuu myös hyvänmielen kärryttelyyn. Aivan Huvikummun vierestä lähtee merkitty hevosreitti, jota pitkin pääsee turvallisesti harjuun tai läheiselle maneesille.