Hevosavusteinen toiminta

Matalan kynnyksen harrastamista hyvällä mielellä

Huvikummun Hevostalli tarjoaa hevosavusteista toimintaa ja tavoitteena onkin mahdollistaa hevosharrastusta kaikille halukkaille. Hevosavusteinen toiminta voi olla erityisryhmille suunnattua päivä-, työ- tai harrastustoimintaa sekä kuntouttavaa toimintaa.

 Hevosavusteinen toiminta voi olla myös ns. matalan kynnyksen harrastamista, mikäli hevostelu isommissa ryhmissä ei tunnu omalta jutulta. Hevosavusteisen toiminnan avulla pääsee myös tutustumaan hevosten maailmaan kokonaisvaltaisesti ja se voi pitää sisällään mm. hevosten hoitamista, ratsastamista, ajamista, agilitya jne. Tärkeintä on kuitenkin hevosen läsnäolo ja hevosen kanssa yhdessä tekeminen. 

Hevosavusteisessa toiminnassa räätälöidään aina tavoitteet asiakkaan omista lähtökohdista. Huvikummussa hevosavusteista toimintaa tarjoavat sosiaali- ja terveydenhuollonalan ammattilaiset. 

Huvikummun Hevostalli järjestää myös polttariratsastuksia, tyhy-päiviä ym. ryhmämuotoista hevostelua sekä talvisin on mahdollisuus kokeilla esim. hiihtoratsastusta.